Sissejuhatuseks mainin ära, et parimatest parim söögikoht on ikkagi minu oma ema juures, aga kuna ta veel isiklikku restorani ametlikult avanud ei ole, siis ei hakka seda veel välja reklaamima 😜
Ma söön praktiliselt kõike (v.a. koriander, wasabi ja veel paar üksikut toiduainet) ja ma pole pirtsakas sööja, kuid hindan väga kvaliteeti ja olen tagasisidega alati aus. Kui ma lähen kuskile välja sööma, siis sõltuvalt kohast mille valin, enamasti tean, mida ma sellelt kohalt oodata/nõuda võiksin. Näiteks kui ma olen mingis kohas aastaid sama rooga söönud ja ühel korral on selles midagi oluliselt muudetud ilma, et selle kohta märge oleks või ei vasta see oma tavapärasele “headusele”, annan ma sellest kindlasti märku. Minu eesmärgiks ei ole kellegi tuju rikkuda, vaid pigem anda viisakas tagasiside kööki. Enamasti võetakse sellised märkused isegi väga sõbralikult vastu, sest need aitavad ju kohal oma kvaliteeti hoida. Mul on paar sõpra, kes vajusid algselt häbipärast maa alla, kui ma ettekandjale toidu osas mingeid kommentaare tegin või midagi välja vahetada soovisin, aga isegi nemad on nüüd sellega harjunud😀
Kuigi mitmed alltoodud kohtadest kuuluvad mu sõpradele/tuttavatele, on kogu postitus on täielikult unsponsored. Lihtsalt sõpruse tõttu ma kunagi toiduosas alusetuid kiidusõnu ei jaga😆 pigem julgen neile veel enam ausat tagasiside anda, kui miski pole päris nii nagu peaks.
Loomulikult alustan ma Dolcest, sest see on aastaid olnud mu vaieldamatu lemmik. See on koht, mis sobib igaks event’iks – üksinda/perega lõunatamiseks, suvel sisehoovis friikate söömiseks ja siidrijoomiseks, sünnipäeva dinneriks suurema seltskonnaga, reede õhtul veinitamiseks, laupäeva hommikul peaparandamiseks, takeaway’ks ja kõigeks muuks. Kui me sõpradega kokku saada tahame ja hakkame arutama kuhu sööma minna, siis 90% kordadest kohtume ikka Dolces, kuna see meeldib kõigile.
Ilmselt on see Eesti parim itaaliakas. Atmosfäär on kodune – täpselt selline, nagu ühes klassikalises Italia Ristorante’s. Ruudulised linad ja suhteliselt lähestikku lauad. Minu jaoks üks olulisemaid asju, mis teeb söögikohast Hea söögikoha on stabiilne kvaliteet ja hea, kiire teenindus. Vahel võib sattuda sulle värske teenindaja, kes toitudega veel nii tuttav pole (menüü on suur), kuid toit on alati tasemel ja saabub lauda võrdlemisi kiiresti ning on alati värske.
Riietuse osas ei saa sa olla under- ega overdressed. Kui ma veel tantstüdruk olin, siis käisime seal alati peale mänge dressides ja tossudes söömas, samas tähistame seal tihti ka sünnipäevi ning kleit ja kontsad sobivad sinna samuti suurepäraselt.
Minu klassikaline tellimus (2le) kui kõht on väga tühi:
Carpaccio alla parmigiana – teist nii head veisecarpaccio’t pole ma vist isegi kuskil reisidel saanud
Friikartulid + suur roosa kaste
Speck e mascarpone pitsa (+sibul, ananass, ruccola)
Spaghetti al Pesto – ülilihtne, kuid imehea ja mitte liiga “raske”
– kui kõht pole liiiiga tühi, on vaja langetada raske otsus, kas jätta valikust välja pitsa või pasta, aga enamasti suudame ikka kõik neli endale sisse kangutada + magustoit… sest magustoidu-magu on ju eraldi 😇
Veel lemmikuid:
Bruschetta tradizionale, Penne piccanti al pollo, Crudo e burrata (pitsa), Cestino (calzone/pitsa)
Magustoit: Theee best Fagottino al cioccolato con mascarpone -uhke nimi, aga pmst on see lihtsalt pitsataignasse keeratud nutella-marcarpone pirukas. I-M-E-L-I-N-E!